Herwikkelen van elektromotoren

Over ons - 1962 - Julien herwikkelt een motor in zijn ouderlijk huisIn het geval van een defecte of uitgebrande elektromotor kan je bij Piessens Electro Industrie terecht. Met meer dan 55 jaar ervaring in de sector weten we immers dat iedere motor uniek is en een aangepaste aanpak vraagt. Daarom nemen we steeds eerst een adviserende rol aan.

Ongeacht het merk, het type of de grootte van de motor, zoeken we steeds met zorg naar een oplossing op maat. Ook voor revisies, elektromotoren met een speciale uitvoering of elektromotoren die niet meer leverbaar zijn, ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij ons zorgvuldig uitgebouwd machinepark gaan zelfs de grootste wrakken hier bijna weer als nieuw buiten.” – oprichter Julien Piessens.

 

Ervaren vakmensen

In ons professioneel werkatelier leggen onze uiterst ervaren en vakkundige medewerkers zich dagelijks toe op het repareren en herwikkelen van elektromotoren, een geraffineerde ambacht dat accurate knowhow en punctuele precisie vereist. Bobineren is een vak dat je in bijna geen enkele school meer kan leren, maar waarin onze specialisten zich via een intense interne opleiding hebben bekwaamd. Ook het verbussen van lagerpassingen en het opspuiten van assen behoren tot hun specialiteiten.

 

Beknopte werkwijze

Verbrande wikkelingen worden in onze afbreekruimte uit de motor gehaald. Daarnaast zorgt onze zandstraalmachine ervoor dat oude onderdelen worden ontdaan van roest en corrosie.

Na de ontleding van de motor, plaatsen onze medewerkers volledig nieuwe wikkelingen die worden voorzien van isolatiemateriaal van de hoogste klasse F-H. Zoals bij de warme bakker worden de motoren vervolgens, na impregnatie van de nieuwe wikkelingen, heel de nacht uitgehard in onze bakoven. Met impregnatie bedoelen wij het overgieten van de koperen wikkelingen met een speciaal isolatievernis.

Alle motoren die bij ons buitengaan, krijgen tenslotte als bescherming een roestwerende grondlaag en een gekleurde laklaag.

 

 


In ons professioneel werkatelier kan je ook terecht voor de volgende herstellingen en services: