Herwikkelen van elektromotoren

Over ons - 1962 - Julien herwikkelt een motor in zijn ouderlijk huis

Ook in het geval van een defecte of uitgebrande elektromotor kan je bij Piessens Electro Industrie terecht. 57 jaar geleden is ons bedrijf hiermee gestart en het is nu nog steeds één van onze grootste specialiteiten! Met de opgebouwde ervaring weten we immers dat iedere motor uniek is en een aangepaste aanpak vraagt. Daarom nemen we voor onze klanten steeds eerst én vooral een adviserende rol aan.

Ongeacht het merk, het type of de grootte van de motor, zoeken we steeds met zorg naar een oplossing op maat. Ook voor revisies, elektromotoren met een speciale uitvoering of elektromotoren die niet meer leverbaar zijn, ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij ons zorgvuldig uitgebouwd machinepark gaan zelfs de grootste wrakken hier bijna weer als nieuw buiten.” – oprichter Julien Piessens.

 

Neem contact met ons op

 

Ervaren vakmensen

In ons professioneel werkatelier leggen onze uiterst ervaren en vakkundige medewerkers zich dagelijks toe op het herstellen en herwikkelen van elektromotoren, een geraffineerde ambacht dat accurate knowhow en punctuele precisie vereist. Bobineren is een vak dat je in bijna geen enkele school meer kan leren, maar waarin onze specialisten zich via een intense interne opleiding hebben bekwaamd. Ook het verbussen van lagerpassingen en het opspuiten van assen behoren tot hun specialiteiten.

 

Beknopte werkwijze

Verbrande wikkelingen worden in onze afbreekruimte uit de motor gehaald. Daarnaast zorgt onze zandstraalmachine ervoor dat oude onderdelen worden ontdaan van roest en corrosie.

Na de ontleding van de motor, plaatsen onze medewerkers volledig nieuwe wikkelingen die worden voorzien van isolatiemateriaal van de hoogste klasse F-H. Zoals bij de warme bakker worden de motoren vervolgens, na impregnatie van de nieuwe wikkelingen, heel de nacht uitgehard in onze bakoven. Met impregnatie bedoelen wij het overgieten van de koperen wikkelingen met een speciaal isolatievernis.

Alle motoren die bij ons buitengaan, krijgen tenslotte als bescherming een roestwerende grondlaag en een gekleurde laklaag.

 


Hiervoor kan je ook bij ons terecht

HERSTELLING & ONDERHOUD VAN ELEKTRISCH EN ACCU GEREEDSCHAP
HERSTELLING & ONDERHOUD VAN POMPEN
HERSTELLING & ONDERHOUD VAN VENTILATOREN
HERSTELLING & ONDERHOUD VAN STROOMGROEPEN EN HETELUCHTKANONNEN

PERSEN VAN HYDRAULISCHE SLANGEN

UITBALANCERING VAN DRAAIENDE ONDERDELEN
DRAAI- & FREESWERK
INDIENSTNAME VAN ABB-FREQUENTIEREGELAARS
ONDERHOUD VAN AIRPRESS-COMPRESSOREN
UITMETEN VAN ELEKTROMOTOREN