PUBLICATIE – De kracht van menselijk contact – Maart 2016

Verschenen in Vlaanderen Manager 56

Vanuit een atelier voor het ontwikkelen van motoren bouwde Julien Piessens een familiebedrijf uit met kwalitatieve producten voor de electro industire. Intussen namen dochter Nadine Piessens en echtgenoot Karel van Osselaer de fakkel over, terwijl de derde generatie, dochter Alexandra, staat te trappelen. 

Hoe is het bedrijf ontstaan?
Julien Piessens: “Het herwikkelen van motoren was het startpunt en nog altijd is onze werkplaats een belangrijk aspect in ons bedrijf. We waren ambitieus en elke vijf jaar vergrootten we de zaak, die uitgroeide tot een groothandel en magazijn dat techniekers en bedrijven in heel België bedient. Wij hebben meer dan 50.000 verschillende onderdelen in voorraad: mechanische en elektrische componenten, onderdelen voor automatisering en pneumatica, hand- en machinegereedschap, zodat klanten alles op één plaats vinden.” Ook persen van hydraulische slangen maakt deel uit van onze service.

Een schroef is een schroef. Hoe maken jullie het verschil?
Nadine Piessens: “‘Service’ staat centraal. Onze kennis van alle mogelijk componenten is heel groot en we halen enkel kwaliteitsmerken in huis. Onze kleinschaligheid en flexibiliteit is onze sterkte, daar wij onmiddellijk kunnen inspelen op de noden van onze klanten. Onze klanten waarderen dat wij niet actief prospecteren, we zijn dan ook geen concurrentie. In 2005 namen mijn man en ik de zaak over en we gaan op dat pad voort, met nieuwe accenten, zoals de vernieuwde winkel. Mijn vader is ook nog steeds actief in ons bedrijf. Zijn ervaring is uiteraard onbetaalbaar.”

Een technisch bedrijf staat of valt met de kwaliteit van het team…
Karel Van Osselaer: “Zo’n zaak uitbouwen kan je niet alleen. Onze technisch onderlegde medewerkers nemen onze klanten graag mee in de magazijnen om de geschikte oplossing te helpen vinden voor hun probleem. Ons groot bestand van trouwe klanten bewijst dat dit systeem werkt.”

Fiche
Atelier voor herwikkelen van motoren, persen van hydraulische slangen en groothandel en magazijn voor alle technische componenten, van bouten en moeren tot motoren van 500kg.
Opgericht in 1962 als eenmanszaak, nu een NV met 12 medewerkers.
Klanten: alle sectoren, van eenmanszaken tot farmaceutische multinationals.
Deelname aan Open Bedrijvendag 2012 was een succes, in 2017 wil Piessens Electro Industrie nogmaals meedoen.

– Bekijk hier het volledige artikel: De kracht van menselijk contact – Piessens Electro Industrie