Maak kennis met de firma tijdens Open Bedrijvendag – 09/17

Piessens Electro Industrie laat je nooit in de steek

Wat speelt zich af achter de vele vitrines van Piessens Electro Industrie? Geen beter moment dan de Open Bedrijvendag om dat te weten te komen. 

Aan de buitenkant zie je er niet veel van, maar achter de vele glazen ramen schuilen enorme magazijnen. “De meeste industriële bedrijven hebben geen wisselstukken meer in huis. Wij doen als het ware dienst als magazijn voor alles wat een onderhoudsdienst van een bedrijf nodig kan hebben. Dat is onze grote troef. Hier moeten ze niets bestellen, maar kunnen ze het meteen menemen”, leggen zaakvoerders Nadine Piessens en Karel Van Osselaer uit.

“We onderscheiden ons door enkel hoogkwalitatieve producten aan te bieden”

Mechanische en elektrische componenten, gereedschappen, hydraulica, transportmiddelen, PLC, meet- en regelmateriaal, …: je kan het niet opnoemen of Piessens Electro Industrie heeft het in huis. “We blijven daarbij heel up-to-date. Als we merken dat er regelmatig vraag komt naar een welbepaald product, dan halen we daar meteen een voldoende aantal stukken van in huis.”
“Tijdens de Open Bedrijvendag laten we zien wat we doen, wat we hebben en wat we verkopen. Het is hier soms een echte heksenketel. Klanten die hier komen, zitten meestal met een probleem en willen zo snel mogelijk worden geholpen. En daar spelen we zo goed mogelijk op in. Dat verg een hele organisatie.”

Elektromotoren
Het meeste belangstelling tijdens opendeurdagen krijgt traditioneel het atelier waar de gespecialiseerde medewerkers industriële elektromotoren herwikkelen. Daarbij wordt de oude koperen wikkeling vervangen door een nieuwe. “Dat is een zo gespecialiseerd werk dat het nog steeds op ambachtelijke wijze gebeurt. We hebben ondertussen al meer dan 55 jaar ervaring. Dus ja, je kan ons wel degelijk een ‘huis van vertrouwen’ noemen”, legt Nadine Piessens uit.

Particulieren
Ook particulieren kunnen bij Piessens Electro Industrie nv terecht. “We onderscheiden ons van ketens als Gamma of Brico door uitsluitend hoogkwalitatieve producten aan te bieden. Die kosten misschien wel iets meer maar je bent dan ook zekerder.

Rondleidingen en demonstraties
Tijdens de Open Bedrijvendag op zondag 1 oktober, kan je op bezoek bij Piessens Electro Industrie doorlopend van 10u tot 17u. Rondleiding tussen de meer dan 50.000 verschillende industriële artikelen. Demonstraties van het herwikkelen van motoren, persen van hydraulische slangen en het herstellen van machines. Napraten in de gezellige cafetaria met een heerlijke pannenkoek uit een echte pannenkoekenmachine.

Op en top familiebedrijf
Piessens Electro Industrie nv gaat er prat op, ondanks de enorme groei, nog steeds een familiebedrijf te zijn. En dat in de meest positieve zin van het woord.
Vader Julien Piessens startte de zaak samen met zijn echtgenote Mariette Reyns. Dochter Nadine en haar man Karel Van Osselaer namen het roer over. Ondertussen loopt ook Alexandra Van Osselaer zich al deeltijds warm in het bedrijf, zodat ook de derde generatie gegarandeerd is. Zeventien mensen werken er ondertussen, zaakvoerders inbegrepen.
“We doen mee aan de Open Bedrijvendag om twee redenen. Ten eerste willen we onze activiteiten nog meer bekendheid geven bij een breder publiek. Maar even belangrijk is dat we fier zijn om te tonen dat wij als kleinere speler onze plaats hebben verworven tussen de grote jongens”, legt Nadine Piessens uit.

– aldus De Zondag

Open Bedrijvendag

 


 

Blijf steeds op de hoogte van onze actuele promoties en afwijkende openingsuren!

→ Schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief