FAQ – Frequently Asked Questions

Vind hier meer informatie over: onze sluitingsdagen, onze betaalwijzen en het voorschot op herstellingen voor particulieren.

 


Voorschot op herstellingen voor particulieren

Door het veelvuldig niet afhalen van herstelde en onherstelbare machines, zijn wij genoodzaakt aan onze particuliere klanten een voorschot te vragen. De volgende tarieven gelden:

  • Herstelling van 1 gereedschapsmachine€ 15,00
  • Alle andere herstellingen€ 20,00

Dit voorschot dient enkel als dekking van de nazichtskosten en wordt dus enkel aangerekend indien de herstelling onverantwoord is door te hoge herstelkosten of niet meer leverbare wisselstukken. Wij brengen je hierover dan onmiddellijk op de hoogte. Bij de effectieve herstelling van het item, worden de herstelkosten uiteraard verrekend met dit voorschot. Ook bij de aankoop van een nieuw of gelijkwaardig toestel verrekenen we dit voorschot met de aankoopprijs.

Wij vragen onze klanten vriendelijk om het herstelde of onherstelde goed binnen de 30 dagen na verwittiging bij Piessens Electro Industrie af te halen. Na deze periode worden de onderdelen verschroot en zijn deze niet meer ter beschikking voor afhaling.

 


Betaalwijzen

Wegbeschrijving dichstbijzijnde bankterminalBetaalterminals

Wij beschikken momenteel niet over een betaalterminal voor Bancontact/Mastercard/Visa. Je kan in onze winkelruimte dus enkel cash betalen. 

Piessens Electro Industrie is een modern bedrijf en onze particuliere klanten zijn meer dan welkom, maar 98% van ons cliënteel zijn industriële klanten, die kopen op lopende rekening met factuur. Vandaar is een betaalterminal niet rendabel voor ons.

Indien je enkel beschikt over een bankkaart, kan je steeds geld afhalen bij de bank BNP Paribas Fortis in de Heistraat (5 min. loopafstand – zie afbeelding).

 

Factuurtermijnen

Door de financieel-economische situatie in de industriële sector zijn wij genoodzaakt om er strenger op toe te zien dat de betalingstermijn (30 dagen factuurdatum) van onze facturen wordt gerespecteerd.

Om te voorkomen dat afhalingen contant dienen te worden afgerekend als gevolg van langdurige achterstand van de betalingen, vragen wij onze klanten vriendelijk de boekhoudafdeling hiervan op de hoogte te brengen.

 


Sluitingsdagen

Najaar 2017

Openbedrijvendag zaterdag 30 september
Openbedrijvendag zondag 1 oktober geopend
Allerheiligen woensdag 1 november
Wapenstilstand zaterdag 11 november
Wapenstilstand maandag 13 november
Kerstmis zaterdag 23 december
Kerstmis maandag 25 december
Oudjaar zaterdag 30 december
Nieuwjaar maandag 1 januari