VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

Voorschot op werkzaamheden voor PARTICULIEREN

Door het veelvuldig niet afhalen van onherstelbare én zelfs herstelde toestellen in het verleden, zijn wij genoodzaakt om aan particuliere klanten een voorschot te vragen. Deze bedraagt €30 per binnengebracht toestel/gevraagd werk.

Dit voorschot dient enkel als dekking van de nazichtskosten en wordt dus enkel effectief aangerekend indien het toestel onherstelbaar blijkt. Hiervan wordt u ook onmiddellijk op de hoogte gebracht.
Indien het toestel wél hersteld kan worden, verrekenen we de uiteindelijke herstelkosten met het reeds betaalde voorschot. Ook bij het vervangen van het onherstelbare toestel verrekenen we het voorschot met de aankoopprijs van het nieuwe toestel.


Betaalmethodes

Particulieren

Voor particuliere aankopen in onze winkel en afhalingen van werkzaamheden vragen we het verschuldigde bedrag meteen te betalen. Dit kan met cash geld of via het bancontacttoestel (ook Payconic, Apple Pay, Google Pay, Mastercard en Visa).

B2B

In het geval van professionelen vragen enkel bij de eerste aankoop in de winkel of de eerste afhaling van werkzaamheden het verschuldigde bedrag meteen te betalen. Dit kan met cash geld of via bancontact. Enkel in het geval van het aanleveren van officiële bestelbonnen, kan op deze regel eventueel afgeweken worden.

Van zodra de eerste aankoop of afhaling werd vervolledigd, kan u uw materiaal in het vervolg op rekening kopen. Concreet wil dit zeggen dat u ten laatste twee weken na uw aankoop of afhaling een factuur hiervoor zult ontvangen die binnen de 30 dagen betaald moet zijn. Om discussies in verband met niet ontvangen facturen te vermijden manen wij u tot 3 keer toe per e-mail en telefonisch aan. Indien wij geen reactie en/of geen betaling ontvangen, bezien wij dit als kwaadwillend en aarzelen wij niet om verdere juridische stappen te nemen.

Indien de termijn voor de betaling van onze facturen niet gerespecteerd wordt én dit op regelmatige basis gebeurt, zult u opnieuw terugvallen op onmiddellijke betaling bij aankoop of afhaling en zullen we ook niet aarzelen om deze facturen snel door te geven aan het incassobureau. Alle bijkomende kosten ten gevolge hiervan zullen bijgevolg ook voor uw rekening zijn.

We danken u alvast bij voorbaat om het bovenstaande te respecteren en onze samenwerking constructief te houden.


Openingsuren

Onze standaard openingsuren, alsook de afwijkende openingsuren en sluitingsdagen zijn via deze knop terug te vinden.


Routebeschrijving

Via deze knop zijn de routebeschrijvingen via de belangrijkste toegangswegen terug te vinden


Algemene voorwaarden

Via deze knop zijn onze algemene voorwaarden terug te vinden