“BOBINAGE” OF HERWIKKELEN VAN ELEKTROMOTOREN

In het geval van een defecte of uitgebrande elektromotor, eventueel in combinatie met een pomp, ventilator of stroomgroep, kunt u al sinds 1962 bij ons familiebedrijf Piessens Electro Industrie terecht. Met de opgebouwde ervaring weten we immers dat iedere motor uniek is en een aangepaste aanpak vraagt.

Onze oprichter, Julien Piessens, al bobinerend in 1962
Piessens Electro Industrie - Werkatelier 7
Onze oprichter, Julien Piessens, al bobinerend in 2017

WEETJE Onze oprichter, Julien Piessens, startte het familiebedrijf als bobineur in 1962. En tot op heden is deze activiteit nog steeds de ziel van ons bedrijf.

Dankzij ons zorgvuldig uitgebouwd machinepark gaan zelfs de grootste wrakken hier weer bijna als nieuw buiten.

Oprichter, Julien Piessens
Beknopte werkwijze
 1. Verbrande of defecte wikkelingen worden in onze afbreekruimte uit de motor gehaald.
 2. Vervolgens worden de ‘oude’ onderdelen ontdaan van roest en corrosie via onze zandstraalmachine. Ook de chemische wasmachine is vaak een grote hulp bij deze klus.
 3. Na ontleding van de elektromotor, plaatsen onze medewerkers volledig nieuwe wikkelingen in de daarvoor voorziene gleuven. Hierbij worden de wikkelingen voorzien van isolatiemateriaal met de hoogste klasse F-H.
 4. Tenslotte worden op het einde van de werkdag de wikkelingen van de zopas gebobineerde elektromotoren geïmpregneerd met hoogkwalitatieve isolatievernis.
 5. Net zoals bij de warme bakker gaan de elektromotoren vervolgens een nachtje in de oven, zodat de nieuwe wikkelingen op een gecontroleerde manier kunnen uitharden.
 6. Om de puntjes op de ‘i’ te zeten, en de motor weer als nieuw terug bij de klant te kunnen af te leveren, brengen wij een beschermende roestwerende grondlaag en een gekleurde laklaag aan.

In ons professioneel herstelatelier leggen onze uiterst ervaren en vakkundige medewerkers zich dagelijks toe op het herstellen en herwikkelen van elektromotoren. Een geraffineerde ambacht die accurate knowhow en punctuele precisie vereist. “Bobinage” is een vak dat niet meer in school aangeleerd kan worden, maar waarin onze specialisten zich via een intense interne opleiding hebben bekwaamd.

Ervaren vakmensen
Ongeacht het merk, het type en de grootte van de motor, ook de ‘speciallekes’ zijn welkom
 • Elektromotoren met een speciale uitvoering: materiaal, grootte, bouwvorm, fases, enz.
 • Elektromotoren die niet meer leverbaar zijn
 • Elektromotoren uit speciale toepassingen, zoals liften, kranen, enz.
 • Verbussen van lagerpassingen
 • Opspuiten van assen
 • ‘Gewone’ revisies van elektromotoren